Under 1960 talet presenterade sig Seiko på den internationella idrottstidningsscenen med en helt ny generation av hög precisionsutrustning som entusiastiskt stöddes av många internationella idrottsförbund och användes för att mäta förfluten tid vid många av världens främsta sportevenemang.

Kärnan i denna framgång var en serie tidtagarur som inkluderade Seikos nyskapande ”hjärtformad” -kam mekanism, en egenskap som erbjöd en noggrannhet som tidigare ansågs omöjlig för manuella sport-tidtagarverktyg.

Sedan, 1969, lanserade Seiko klockan Seiko Speedtimer med den banbrytande Kaliber 6139. Det var världens första automatiska kronograf med en kolumnhjul och vertikal koppling, två mekanismer som medförde verkliga förbättringar i mätningen av förfluten tid i en armbandsklocka och som fortfarande är nödvändiga i högpresterande kronografer.

Idag ansluter sig till Prospex-kollektionen en ny serie av sex klockor inspirerade av Speedtimer och Seikos djupa och pågående tradition av idrottstidtagning.

En begränsad upplaga klocka med en ny automatisk kronografmekanism hyllar troget designen av 1964 års tidtagarur, medan en andra version med samma kaliber och en uppsättning av fyra solkronografer kompletterar sortimentet.

Seiko Speedtimer Mekanisk Kronograf

Kaliber 8R Serien.

Utformad för optimal noggrannhet i varje detalj.

Alla klockor drivs av Kaliber 8R46, märkets mest sofistikerade automatiska kronograf-mekanism för mekaniska klockor.

Denna kaliber inkluderar både vertikal koppling och kolumnhjuls-mekanismer som garanterar exakthet och hållbarhet.

Utsläppsmekanismen är lätt och robust, tack vare användningen av MEMS-teknik som förbättrar klockans precisionens stabilitet. Med ett tryck på återställningsknappen återgår visarna omedelbart till noll och i perfekt samordning.

seiko speedtimer mekanisk

Seiko Speedtimer Solar Kronograf

Dessa kronografklockor drivs med solar och tar vid de symboliska designerna och stilarna från Speedtimer-serien från 1960-70-talet.

Alla klockorna drivs av Seikos solkaliber V192, som har en 60-minuters kronograf, en 24-timmars underflik, och inkluderar en energireservindikator som visas med ett knapptryck.

seiko speedtimer solar
SEIKO Prospex Speedtimer "Panda" Solar SFJ001

SPEEDTIMER 1/100 sec Solar Chronograph SFJ001

2023 firar vi 40-årsjubileet för världens första analoga kvartskronograf, introducerad av Seiko 1983.

Arvet av tidmätningens innovation går vidare med en ny modell drivet av Kaliber 8A50, en ny solkronograf-mekanism vars tidtagningsfunktion kan mäta upp till 1/100-del av en sekund.