Fysisk butik

Auktoriserad återförsäljare

Fri frakt över kr 999:-

Gratis försäkring

Om Magnussons Ur

Vår butik Magnussons Ur är sedan 1912 belägen i det gamla Domprosthuset i hörnet av Korsgatan och Vallgatan mitt i hjärtat av Göteborg. Vi säljer klockor och smycken från välkända varumärken, utför service på de varumärken vi har i butiken eller någon gång sålt under vår långa historia, vi startade redan 1862.
Personal på Magnussons Ur i Göteborg och Online

Vi är auktoriserade återförsäljare av samtliga märken på vår hemsida.

Vårt mål är att du som kund skall känna dig välkommen oavsett ärende, och hjälper gärna till att guida dig i klockvärldens djungel, oavsett om du söker en klocka till dig själv eller en present till någon när och kär. Självklart har vi också klocktillbehör som läderband, klocketuier och Watchwinders

När du handlar av oss på nätet sparar du pengar, tid och kan i lugn och ro själv ta beslut om när och var du önskar köpa din klocka.

Välkommen att handla av oss på vår hemsida Magnussonsur.se eller kom in i i vår fysiska butik, Magnussons Ur, Korsgatan 22 i Göteborg. Ni kan även höra av er via e-post eller telefon med frågor och funderingar. Våra kunder skall känna sig trygga och vi sätter alltid kunden i fokus och värnar köpupplevelsen när man handlar hos oss, detta oavsett om det är på nätet eller i vår butik.

VÄLKOMMEN !

Magnussons Ur  
Korsgatan 22  
411 16 Göteborg

Aug Magnussons Eftr Aktiebolag  
Org. nr: 556346-0590

Magnussons Ur smycken och accessoarer

Alla smycken hos Magnussons Ur är precis som våra klockor från de stora varumärkena på marknaden.

Vi säljer klockor ifrån Longines, RADO, ORIS, Sjöö & Sandström, Herbelin, Maurice Lacroix, Frederique Constant, SEIKO, Certina, Tissot, Victroinox, Epoch, Bering, Casio, Michael Kors, Guess, Bering, BOSS och Mockberg .

Vi har vår egen inhouse urmakare som byter batterier och gör lättare servicearbeten på plats. Vi samarbetar med respektive varumärkes servicecenter, för att kunna erbjuda er den bästa servicen för just din klocka.

Vi säljer även klockboxar och klockuppdragare (watch winders) som fungerar som en extra handled.

Vi säljer smycken från Ti Sento, Syster P, Coeur de Lion, Sägen, SIF , Michal Kors, och Bering.

Våra smycken är både för henne och honom. Vi säljer även smyckesskrin och rengöringsmedel för smycken.

Skyltfönster med klockor och personal på Magnussons Ur

Välkommen till Magnussons Ur – Tradition och Kvalitet sedan 1862

Magnussons Ur är inte bara en butik; det är en institution i Göteborg med rötter som sträcker sig tillbaka till 1862.

Hos oss finner du en omsorgsfullt kuraterad samling av exklusiva klockor och smycken som förenar tradition med modern design. Vi erbjuder både bekvämligheten av online-shopping och en personlig service i vår fysiska butik belägen i hjärtat av Göteborg.

Butikschefen Eva delar sin entusiasm för butikens unika atmosfär och dess historiska arv:

Här på Magnussons Ur är varje klocka och smycke mer än bara en vara – det är en del av vårt passion och arv.  
Sedan 1862 har vi erbjudit en varm och välkomnande miljö där kunden står i focus.  

Det är denna tradition utav minnesvärda kundmöten och ett genuint intresse av klockor och smycken, som har etablerat oss som en trygg miljö för varje enskild kund sedan 1862.  

- Eva, Butikschef

På Magnussons Ur är vi stolta över att kombinera gammaldags hantverksskicklighet med modern innovation. Vårt engagemang för kvalitet och kundservice har gjort oss till en betrodd partner för klockentusiaster och smyckesamlare både lokalt och internationellt.

Handla gärna online eller besök oss i vår butik för att uppleva den exceptionella kvaliteten och servicen som bara Magnussons Ur kan erbjuda. Låt oss hjälpa dig att hitta det perfekta stycket som både berättar en historia och står tidens test.

Service och tjänster vi erbjuder inom klockor och smycken

Anpassa Ditt Klockarmband med Professionell Länkkortning

Vi förstår att en klocka inte bara är ett tidsmätarverktyg utan också en symbol för stil och personlig smak. Därför erbjuder vi en specialiserad tjänst i länkkortning för klockarmband, en tjänst som gör det möjligt för dig att anpassa din klocka så att den passar perfekt till just din handled.

Har du köpt klockan från oss så är det alltid kostnadsfritt att korta länken på din klocka.

Läs mer om att korta din länk här...

Varför Är Länkkortning Viktigt?

En klocka ska sitta bekvämt på din arm; den får varken vara för tajt eller hänga löst. Ett korrekt justerat klockarmband förbättrar inte bara komforten utan också klockans livslängd och säkerhet. En klocka som sitter perfekt minskar risken för att den fastnar i kläder eller andra objekt och det är mindre sannolikt att den trillar av och skadas.

Vår Länkkortningstjänst

Vi på Magnussons Ur har hjälpt kunder och kortat länkarunder många ur, från klassiska metallband till moderna keramik- och titanband. Vår erfarna personal använder precision och skicklighet för att justera ditt klockarmband till önskad längd, samtidigt som vi säkerställer att varje länk behandlas med största omsorg.

Hur Fungerar Processen?

 1. Konsultation: Kom in till vår butik med din klocka. Våra experter kommer att mäta din handled och diskutera önskad passform.
 2. Bedömning: Vi bedömer klockbandets typ och struktur för att välja den mest lämpliga metod för justering.
 3. Justering: Med precision verktyg kortar vi bandet till exakt rätt storlek.
 4. Kvalitetskontroll: Efter justeringen utför vi en grundlig kvalitetskontroll för att försäkra oss om att klockan fungerar perfekt.
 5. Slutfinish: Din klocka poleras (om så önskas) för att återställa dess ursprungliga glans innan den överlämnas till dig.

Varför Välja Oss?

Expertis: Vårt team består av erfarna tekniker som förstår alla aspekter av klockunderhåll och reparation.  
Snabb Service: Vi strävar efter att utföra länkkortningar snabbt och effektivt, ofta medan du väntar.  
Kundnöjdhet: Kundtillfredsställelse är vår högsta prioritet. Vi säkerställer att varje kund lämnar vår butik nöjd med sin service.

Boka Din Länkkortning Idag!

Är du redo att ge din klocka den perfekta passformen? Besök oss på Korsgatan 22 i Göteborg eller ring oss på 031 13 54 70. Du kan också boka en tid online genom vår kontaktsida, så hjälper vi dig att få din klocka att sitta precis som den ska.

Vi är stolta över att erbjuda denna tjänst till klockälskare i Göteborg, och ser fram emot att hjälpa dig anpassa din klocka för optimal komfort och stil. Lita på oss för att ta hand om din tid med omsorg och expertis.

Batteribyte, Förnya Din Klockas Energi

En väl fungerande klocka är en oumbärlig del av din dagliga rutin, och för att din klocka ska hålla tiden korrekt är ett fungerande batteri avgörande.

Därför erbjuder vi en professionell batteribyte-service som ser till att din klocka alltid är redo att följa med i livets alla stunder.

Vi har vår egna urmakare Nader på plats på vardagar och han utför batteribyten på alla möjliga sorters klockor.

Läs mer om batteribyte här...  

Vikten av Regelbundet Batteribyte

Ett batteri i full funktion är hjärtat i en kvartsdriven klocka. När batteriet börjar ta slut kan klockan sluta fungera korrekt, vilket kan leda till förseningar och andra olägenheter.

Regelbundet batteribyte säkerställer att din klocka fungerar som den ska och förlänger dess livslängd.

Med vår Batteribytestjänst På Magnussons Ur utför vi batteribyten på alla typer av quartz-drivna klockor, från traditionella armbandsur till moderna smartklockor. Vår process är enkel och effektiv och garanterar att din klocka får ett nytt, högkvalitativt batteri som ger den nytt liv.

Så Här Fungerar Det:

 1. Diagnos: Kom in till vår butik med din klocka för en snabb batteridiagnostik. Val av Batteri: Vi väljer ett batteri som passar just din klockas märke och modell.
 2. Byte: Våra tekniker utför batteribytet med stor försiktighet och precision.
 3. Testning: Efter bytet testar vi klockan för att säkerställa att den håller tiden korrekt.
 4. Servicegaranti: Vi erbjuder en servicegaranti på batteribytet för att du ska kunna lita på att klockan fungerar perfekt.

Varför Välja Magnussons Ur för Ditt Batteribyte?

 • Expertis: Vårt team består av kvalificerade tekniker som är utbildade att hantera alla typer av klockor.
 • Snabbhet: Vi förstår att din tid är värdefull, därför strävar vi efter att utföra batteribyten så snabbt som möjligt.
 • Kvalitetsbatterier: Vi använder enbart batterier av högsta kvalitet för att säkerställa maximal prestanda och hållbarhet.
 • Kundfokus: Din tillfredsställelse är vår prioritet. Vi är inte nöjda förrän du är det.

Boka Din Tid för Batteribyte Nu!

Missar din klocka takten? Vänta inte tills den slutar slå. Besök oss på Magnussons Ur eller ring oss på 031 13 54 70 för att boka en tid. Du kan även boka online via vår kontaktsida. Vi finns här för att säkerställa att din klocka alltid visar rätt tid, i rätt tid.

Vi är stolta över att erbjuda denna essentiella service till klockentusiaster i Göteborg och ser fram emot att få ta hand om din klocka med samma engagemang och professionalism som vi alltid gör.

Säkerställ Din Klockas Vattentäthet med Vårt Professionella Trycktest

För dykare, simmare, och alla som ofta är nära vatten är det avgörande att klockan är tillförlitligt vattentät.

Med Magnussons trycktesttjänst kan du vara säker på att din klocka är redo att möta både djupa vatten och vardagens utmaningar.

Läs mer om trycktest för klocka här...

Betydelsen av Ett Trycktest

Vattentäthet i klockor är inte bara en funktion; det är en nödvändig försäkring som skyddar klockans inre mekanismer från vattenskador.

Vattenintrång kan leda till dyra reparationer och i värsta fall total funktionsförlust. Regelbundna trycktester är därför essentiella för att upprätthålla din klockas prestanda och tillförlitlighet.

Vår Trycktestningstjänst

På Magnussons Ur använder vi avancerad teknik för att utföra trycktest på klockor av alla märken och modeller.

Våra certifierade tekniker garanterar att varje klocka testas noggrant för att uppfylla de specifika vattentäthetsstandarder som tillverkarna rekommenderar.

Trycktest, processen Steg för Steg:

 1. Inspektion: Vi börjar med en noggrann inspektion av klockans tätningsytor och kronor.
 2. Testning: Klockan placeras i en tryckkammare där den utsätts för både luft- och vattentryck som simulerar olika djup.
 3. Observation: Under testningen övervakar vi noggrant för att se om några luftbubblor undkommer, vilket skulle indikera en läcka.
 4. Återställning: Om din klocka inte klarar testet, erbjuder vi reparationer för att återställa dess vattentäthet.
 5. Slutkontroll: Efter ett framgångsrikt test och eventuella justeringar, genomförs en sista kontroll för att försäkra oss om att allt är som det ska.

Varför Välja Magnussons Ur för Trycktest?

 • Expertis: Våra tekniker har omfattande utbildning och erfarenhet inom klockservice.
 • Avancerad Teknologi: Vi använder marknadens senaste utrustning för att erbjuda precisa och tillförlitliga resultat.
 • Snabb och Pålitlig Service: Vi förstår vikten av din tid och strävar efter att ge snabba och effektiva resultat.
 • Kundtillfredsställelse: Vi garanterar att varje kund lämnar vår butik med full tillit till sin klockas vattentäthet.

Boka Ditt Trycktest Idag!

Är du osäker på din klockas vattentäthet? Låt inte oron för vattenexponering störa din vardag. Besök oss på Magnussons Ur eller kontakta oss på 031 13 54 70 för att boka en tid.

Du kan också boka online via vår kontaktsida. Vi ser fram emot att säkerställa att din klocka är redo för alla äventyr.

Vi är stolta över att erbjuda denna viktiga service till klockälskare i Göteborg, och vi är engagerade i att skydda din investering med högsta standard av service och omsorg.

Återställ Din Klockas Skönhet med Vår Tärhetsservice

För oss är en klocka inte bara en tidsvisare, den är också ett personligt smycke som förtjänar att visas upp i bästa möjliga skick.

Med vår tärhetsservice kan du återställa din klockas ursprungliga glans och skydda den mot framtida slitage.

Läs mer om Tärhetsservice här...

Vikten av Tärhetsservice

Med tiden kan din klocka samla på sig små repor och slitage som inte bara påverkar dess utseende utan även dess värde och funktion.

En professionell tärhetsservice inte bara rengör och polerar klockan utan ser även till att klockans yttre komponenter är i toppskick. Detta förlänger klockans livslängd och säkerställer att den ser lika bra ut som den presterar.

Vad Inkluderar Vår Tärhetsservice?

På Magnussons Ur erbjuder vi en omfattande tärhetsservice som inkluderar:

 1. Grundlig Rengöring: Vi börjar med att noggrant rengöra klockan för att ta bort smuts, svett och damm som kan ha ackumulerats över tid.
 2. Polering: Vi använder specialiserade tekniker och material för att varsamt ta bort repor och återställa klockans ursprungliga glans.
 3. Inspektion av Klockband: Vi inspekterar och rengör klockbandet, oavsett om det är gjort av läder, metall eller annat material.
 4. Lubrication av Länkar: Om klockan har en metallänk, smörjer vi länkarna för att säkerställa smidig rörelse och förhindra framtida slitage.
 5. Slutlig Kontroll: Varje klocka genomgår en slutlig kvalitetskontroll för att säkerställa att alla aspekter av tärhetsservicen har utförts korrekt.

Varför Välja Magnussons Ur för Tärhetsservice?

 • Expertis: Vårt team av kvalificerade tekniker har lång erfarenhet av klockservice och underhåll.
 • Varsamma metoder: Vi använder skonsamma och effektiva metoder som bevarar klockans originalskick utan att skada den.
 • Snabb Service: Vi förstår att du vill ha tillbaka din klocka så snart som möjligt, och vi arbetar hårt för att leverera snabba och effektiva resultat.
 • Kundnöjdhet: Vi strävar efter att varje kund ska vara helt nöjd med resultatet av sin tärhetsservice.

Boka Din Tärhetsservice Idag!

Låt inte mindre skönhetsfel minska glädjen av att bära din klocka. Besök oss på Magnussons Ur eller kontakta oss på 031 13 54 70 för att boka en tid.

Du kan även boka din service online via vår kontaktsida. Vi ser fram emot att få förnya och försköna din klocka, så att du kan bära den med stolthet.

Vi är stolta över att erbjuda denna service till klockägare i [stad/område], och vi är engagerade i att bevara skönheten och värdet på dina mest värdefulla tillgångar med den högsta standarden av vård och professionalism.

Urmakare i Göteborg
Vi har vår egen urmakare på plats i vår butik i Göteborg.