Att handla från oss

Vi vill att det skall vara enkelt att handla av oss och har försökt utforma hemsidan för att underlätta för dig som kund. För att lägga en order gör du bara enligt följande:

  • Välj ut de produkter du vill köpa och lägg dem i varukorgen.
  • Gå till kassan och fyll i dina uppgifter. Glöm inte att fylla i alla uppgifter noggrant.
  • Du kan även skriva meddelande till oss om du t.ex. önskar att få din klocka kortad innan den skickas. Vilket du gör i fältet ”Meddelande”.
  • Betala för din order via faktura, avbetalning, kort eller internetbank.

När ordern har lagts kommer du även att få en e-postbekräftelse på din beställning.

Säker betalning

Vi använder oss av Klarna för att hantera din betalning. Du väljer hur du vill betala och du kan betala mot faktura, avbetalning, internetbank eller kort. För att du skall känna dig säker har vi så många betalningsalternativ som möjligt, och det kostar dig inget extra som kund. (förutom vid vissa delbetalningsalternativ)

Beställningsvillkor

För att få handla hos Magnussons Ur måste du ha fyllt 18 år eller ha målsmans godkännande innan du gör en beställning. Beställningar som görs i annan persons namn utan dennes medgivande eller som på annat sätt medför att Magnussons Ur lider ekonomisk skada, polisanmäls.

Leveranser utan kostnad

Vi skickar de allra flesta försändelserna med Postnord för att det skall vara så smidigt och säkert som möjligt för dig som kund. Alla våra försändelser är spårbara. Handlar du för över 999 kr skickar vi ditt paket kostnadsfritt inom Sverige.

Du kan även välja att hämta ditt paket i vår butik i centrala Göteborg. Det kostar dig ingenting extra.

Leveranser till Norge

Vid leverans till Norge köps varan utan moms. Den momsen är du skyldig som kund att betala i Norge vid import.Vänligen kontakta oss alltid innan du önskar skicka till Norge.

Kostnadsfri försäkring

När du handlar på Magnussons Ur ingår det alltid en kostnadsfri försäkring för dina klockor och smycken som har ett värde över 900 kr och upp till 50 000 kr. Fullständiga villkor för försäkringen hittar du här.

Ångerrätt

Om du ångrar ditt köp eller av andra orsaker vill byta din vara, ger vi dig upp till 14 dagars returrätt efter att du mottagit varan. Varan skall returneras i samma skick som när du mottog den. Ångerrätten bortfaller om varan används på ett sådant sätt som avsevärt minskar försäljningsvärdet. Detta gäller både varan i sig, manual eller liknande som medföljer. Är dessa krav inte uppfyllda bortfaller returrätten, eftersom det utgör en betydande del av värdet för klockor och smycken. Både själva varan och original emballage, manual och liknande som medföljes ska returneras. Om detta inte är uppfyllt borfaller ångerrätten likaså.

Vid ånger krediteras ej eventuella kostnader för frakt.

Speciellt gällande för klockor:

Returrätten bortfaller i det ögonblick att en länk tas bort från klockan. Likaså bortfaller returrätten om original emballaget/boetten eller det som medföljer med uret är skadat.

Om du önskar returnera din vara skall du kontakta oss på webb@magnussonsur.se så skickar vi dig instruktioner för att skicka tillbaka din vara.

Om du väljer att inte hämta ut ditt paket

I de fall ett paket inte kan levereras p.g.a. felaktiga namn- och eller adressuppgifter kommer kostnaden för ändrat förfogande att debiteras dig som kund motsvarande en kostnad på f.n. 200kr. I de fall du vill avbeställa/makulera en order och inte vill hämta ut paketet som hunnit levereras från oss debiteras du en fraktkostnad på 150kr.

Garantier

Garantin täcker eventuella fabriksfel som uppstår på klockan/ produkten du köper utav oss. Den täcker ej om klockan/ produkten utsatts för någon form av yttre åverkan.

Vi följer Svensk konsumentlag som innebär 36 månaders reklamationsrätt (3 år).

Till vissa av märkena som vi säljer ingår även internationell garanti, där det är tillverkaren själv som står för garantin och du kan då lämna din klocka hos alla auktoriserade återförsäljare. Normalt medföljer då ett garantikort/bok som bevis för detta, som då även måste uppvisas.

OBS! Följande orsaker täcks ej av garantin:

  • Skador som orsakats av felaktig skötsel, slarv, felaktig användning eller andra skador som ej beror på material eller tillverkningsfel.
  • Skador orsakade av ingrepp av annan än vår egen serviceverkstad.
  • Skador på uppdragskronor och glas, repor på glas, länk och boett.
  • Skador på läderarmband, plastband, länkar samt ytbeläggning på dessa, samt skador på uret.
  • Fuktskador på ej vattentäta ur (vattentätt =10 ATM) Detta gäller även armband.

Reklamation

Har klockan/produkten du köpt gått sönder och du önskar göra en reklamation, så börja gärna med att kontakta oss för att se om det är något vi kan hjälpa dig med utan att produkten måste skickas in. Behöver produkten skickas in till oss så fyll i våran Reparationsblankett som du finner längre ned på sidan, skicka även med kvitto om du har kvar det.

Paketera in produkten så att den inte skadas under transporten, den defekta produkten bör hanteras som om den vore felfri. Originalasken för produkten behöver du inte skicka med.

Anser vi att felet troligen är ett fabrikationsfel och omfattas av garanti när du kontaktar oss så kommer du få en förbetald fraktsedel av oss för att skicka in produkten fraktfritt. Vid tveksamma fall står du som kund för frakten själv, visar det sedan sig att felet täcks av garanti betalar vi i efterhand ut ersättning för transportkostnaderna. Skall klockan skickas från utlandet, står kunden själv för frakten in till oss + eventuella avgifter. Alla slutliga bedömningar om garantin görs först när vi ( Magnussons Ur ) kontrollerat produkten fysiskt, vi kan ej garantera att felet faller under garanti före vi kontrollerat den. Skulle vi anse att felet ej täcks av garanti kommer du meddelas om detta per mejl tillsammans med ett kostnadsförslag för att få produkten åtgärdad. OBS! Vid de fall då fel ej kan påvisas har Magnussons Ur rätt att ta ut en hanteringsavgift om 200:- + moms + frakt tur och retur för ärendet. Har du som kund själv bekostat frakten in, tar vi endast betalt för frakten tillbaka till dig. Detsamma gäller även då felet på produkten visar sig att inte omfattas av garanti. Godkänns istället vårat kostnadsförslag för lagning av produkten som vi skickat till dig, kan du bortse från dessa kostnader, då är det priset i kostnadsförslaget som gäller.

Personuppgifter

Du finner hur vi hanterar dina personuppgifter på vår sida för GDPR.

Tillämplighet

Villkoren hos Magnussons Ur är tillämpliga därest svensk lag gäller eller annan tillämplig lag ej föreskriver villkor som är i konflikt med dessa. För privatkonsumenter gäller Konsumentköplagen samt Distansavtalslagen som även innefattar skydd för Magnussons Ur . Mer information finns att tillgå på Konsumentverkets hemsida, www.konsumentverket.se.

Felskrivningar på hemsidan

Utifall att det skulle förekomma felskrivningar på hemsidan förbehåller Magnussons Ur sig rätten till ändring av all information, inklusive men ej begränsat till priser, tekniska specifikationer och produkterbjudanden, utan föregående avisering. Vid eventuella problem så som att ett försäljningsobjekt utgått, försäljningsobjekt har felaktigt pris, har Magnussons Ur rätt att häva köpet och återbetala eventuella inbetalda belopp på bästa sätt. Magnussons Ur skall då också meddela kunden om ersättande eller likvärdigt försäljningsobjekt finns tillgängligt.

Magnussons Ur friskriver sig för tryckfel, fel i information, samt fel i specifikation, på samtliga i Magnussons Ur sortiment förekommande produkter och tjänster.

All bildinformation skall ses som illustrationer och kan ej garanteras återge exakt utseende och beskaffenhet.

Force Majeure Händelse såsom krig, naturkatastrof, stridsåtgärder på arbetsmarknaden, myndighets beslut, uteblivna leveranser från underleverantörer, fördyrande omständigheter samt därmed jämförbar händelse utanför Magnussons Ur kontroll, vilken ej skäligen kunnat förutses, skall hänföras till force majeure, vilket innebär att Magnussons Ur befrias från sina förpliktelser att fullgöra ingångna avtal.

Tvist

Eventuella tvister löses i första hand i diskussion med vår kundservice. Vi följer Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer och hänvisar i övrigt till Europeiska kommissionens verktyg för tvistlösning på nätet: http://ec.europa.eu/consumers/odr/