Maurice Lacroix är glada att presentera den nya PONTOS S Dykarklockan, en klocka som inte räds att blöta ner sig.

Genom att omvärdera den första generationens modell från 2013 har det Jura-baserade märket skapat en dykarklocka med många förbättringar, men som fortfarande behåller känslan från den ursprungliga modellen, särskilt dess kultdesign.

Under utvecklingsfasen vände sig den schweiziska tillverkaren till ML Crew-medlemmen, Lidija Lijić, en världsmästare i fridykning som innehar rekordet för att stanna under vatten i 5 minuter och 43 sekunder.

Lidija lever i en extrem värld, utforskar människans prestationsgränser, vilket gjorde henne till den perfekta personen att testa klockan till dess yttersta

Pontus S Diver 2023

Denna senaste PONTOS S Dykare finns i flera olika utföranden. Stålmodellerna erbjuds med svart kornig eller vit lackerad urtavla.

Bronsmodellen, begränsad till bara 500 exemplar, är kombinerad med en lyxig blå kornig urtavla.

Kronan vid kl. 2 är försedd med en färgmatchande ring, vilket garanterar att den är synlig under vatten.

Nya Maurice Lacroix Pontus S Diver

Nya Maurice Lacroix Pontus S Diver i Sverige

Den automatiska ML115-kalibern ligger i kärnan av PONTOS S Dykare, vilket eliminerar behovet av manuell uppvridning när den bärs. Bronsutgåvan levereras med två band: ett i retro mörkblått läder med företagets M-logga och ett annat i mörkblått gummi präglat med ”Maurice Lacroix”.

Till lanseringen levereras stålmodellerna med tre färgkoordinerade band: ett tygband med M-märkning och två gummiarmband med Maurice Lacroix-varumärke, framställt i relief. Klockan är utrustad med företagets enkla bandbytessystem, vilket ger ett enkelt och användarvänligt sätt att byta bandet mot ett annat utan behov av verktyg.

PONTOS S Dykaren är tillbaka, och den är nu bättre än någonsin! Modellen är resultatet av samarbete, inspirerad av Lidijas strävan efter högre prestanda, och har prövats under de mest extrema förhållandena. Den är perfekt anpassad för undervattensutforskning, men passar även utmärkt som sällskap i stadslivet.

Maurice Lacroix Pontus S Dykarklocka

Mer om nya uppdaterade Pontus S Diver

Innesluten i ett 42mm hölje finns klockan tillgänglig antingen i rostfritt stål eller, för första gången, i brons. Tim- och minutvisarna är fasetterade och försedda med Super-LumiNova®. Dessutom är minutvisaren begåvad med en färgad kant. Timmarna anges med applicerade markörer och är återigen försedda med ett lysande behandling. Finkänsliga justeringar av den ursprungliga urtavlans design inkluderar skarpare och mer framträdande index och minutmarkeringar. Likaså är datumet inramat med en upphöjd kant, vilket gör att det sticker ut från resten av urtavlan. Varje detalj är optimerad för att ge oslagbar läsbarhet.

En särskild krona, placerad vid kl. 2, ger bäraren möjlighet att justera den inre roterande bezelringen. Med en uppräknande skala är den roterande bezelringen ett praktiskt sätt att mäta förfluten tid under vattnet. Klockan har också en central sekundvisare och ett datumvisning vid kl. 6. En andra krona, belägen vid kl. 3, justerar de olika indikationerna och kan även användas för att manuellt dra upp urverket.