klockor

Garl Gustaf klockor i dykartest

carl-gustaf-klocka-vattendyktest_2

I dagarna så genomförde ett team från Dyk i Gävle ett utmanade dyk med klockor från Carl Gustaf som vi är auktoriserade återförsäljare åt här på Magnussons Ur

Kort om Dyk i Gävle av vad de gör
Dyk i Gävle jobbar i huvudsak med utbildning inom dykning samt försäljning av dykutrustning. De sköter allt och de har även tagit dessa utmanande foton på Carl Gustaf klockorna, detta då de har stor kompetens inom området undervattensfotografering.

Genom åren har de genomfört flertalet dyk där produkplacering varit i fokus, dock aldrig i en gruvmiljö, och aldrig en klocka. De genomför ofta dyk i gruv/grottmiljöer, och i Sverige är det oftast Äventyrsgruvan Tuna Hästberg som besöks och det även denna gång.

Utmanande miljö

De ansåg att då Carl Gustaf är framtaget från anor från Gevär m/1867 som är en svensk industriell ikon, passade det väldigt bra att fota klockan i en lika svensk miljö, nämligen en svensk järnmalsgruva. Detta för att visa upp klockan i en tuff miljö, men även visa på dess styka och tålighet som ett dyk i gruvmiljö kräver.

Klicka på bilderna för att se dem i större storlek, djupdyk på ca 30 meter

Fotosessionen

En fotosession kräver planering, både ur dykteknisk synpunkt, men även ur fotosynpunkt. Vatten är oförlåtande vad gäller att röra upp botten, alla partiklar som yr omkring kan förstöra vilket annars perfekt foto som helst.

Just därför genomfördes först ett rekoniseringsdyk på cirka 60 minuter där det planerades placering av klockorna, vinklar, belysning och modellplacering. När man väl sätter igång har man väldigt små marginaler för att ändra på något, då bara förflyttandet av en lampa kan ta 5-10 minuter för att vara säker på att inte förstöra scenen.

För dessa dyk är vi två personer i vattnet, fotograf (Björn Jakobsson) samt modell (Michael Ekman). På ytan finns även ett team som ser till att vi håller tiderna, och ser till att vi kommer tillbaka som vi ska.

En annan aspekt är det kalla vattnet på 3-4 grader som egentligen är den stora begräsande faktorn för dyk i en gruva på detta sätt.

Björn Jakobsson sammanfattar

Vi väldigt nöjda med genomförda dyk samt resultatet av dessa. Klockan håller vad den lovar och ännu mer och visar på kvalité som klarar av en av de tuffaste miljöerna man kan tänkas utsätta den för!

 

Våra Carl Gustaf Klockor

author-avatar

Om Magnussons Ur

Magnussons Ur är sedan 1912 belägen i det gamla Domprosthuset i hörnet av Korsgatan och Vallgatan mitt i hjärtat av Göteborg. Vi säljer klockor och smycken från välkända varumärken, utför service på de varumärken vi har i butiken eller någon gång sålt under vår långa historia, vi startade redan 1862.